LJ Control only displaying UDP address (no TCP or USB) | LabJack
 
LabJack is closed November 26 and 27 for the Thanksgiving holiday.

LJ Control only displaying UDP address (no TCP or USB)

6 posts / 0 new
Last post
Eximo
joshuaiwhite1's picture
LJ Control only displaying UDP address (no TCP or USB)

In trying to troubleshoot infrequent 1008 errors occurring for our UE9s, we opened the LJControl panel.  We are able to communicate with the device over ethernet without issue, so are puzzled by the lack of TCP showing up in the control panel window.   The USB is also connected and the system does enumerate the USB.

  • UD driver version is up to date
  • Comm Version is up to date
  • Control version is up to date.

 Only one of them is connected in the attached images for simplicity.

LabJack Support
LabJack Support's picture
A couple quick initial things

A couple quick initial things:

1.  Is any other UE9 related software running on the network when you run LJCP?

2.  Try the TCPOpenTesting utility attached to the Ethernet troubleshooting page to compare a direct TCP open and a UD open.  See troubleshooting item #5:

https://labjack.com/support/app-notes/basic-networking-troubleshooting

Eximo
joshuaiwhite1's picture
I experience this issue all

I experience this issue all the time for one of our three labjacks.  It won't show the USB connection either when it's plugged in.

Eximo
joshuaiwhite1's picture
We also have a labjack that

We also have a labjack that shows only UDP.  It also doesn't show USB when plugged in directly.

It seems to function without any other issues, we can open a handle and communicate with it normally through our custom software applicaiton.

See attached pictures.

LabJack Support
LabJack Support's picture
Regarding the UDP only issue:

Regarding the UDP only issue:

The UE9 can only support a small number of sockets. The UDP only issue may occur if you have too many network connections to your UE9.

1. Check if other applications or something else on your network is connected to your UE9 over UDP/TCP. Close them and see if that helps.

2. Go to LJControlPanel's Options->Settings, enable "Search for Ethernet devices using specified IP addresses", enter 192.168.1.100, "Add IP", and "Save & Exit". Then click "Find Devices" and see if that makes a difference.

3. Power cycle your UE9 and try to "Find Devices".

 

Regarding the USB issue:

Only one application can access a UE9 over USB. If another application has it open, LJControlPanel will be unable to open it. Close all other applications that have a UE9 open over USB. If that doesn't resolve the issue, try a different USB port or cable.

Eximo
joshuaiwhite1's picture
Support:

Support:

The socket's and occupied USB may have been the explanation for the inconsistent behavior.  We turned off the LabVIEW application and power cycled the UE9 and the TCP and USB connection now appear in the list for all UE9.